Over mij

CINEbeeld videoproducties Groningen: Marleen Höster

Mijn naam is Marleen Höster en ik ben videograaf en editor. Ik ben geboren (1993) en getogen in Groningen. Al vroeg raakte ik gefascineerd door verhalen, gedachten en emoties van de mensen om mij heen. Dit vormde de inspiratiebron voor de verhalen die ik schreef. Het geschreven beeld werd bewegend beeld toen ik op mijn elfde mijn eerste videocamera kocht. Mijn eerste reportage – van niet-zelfgeschoten videomateriaal – maakte ik op de brugklas van de Vrije school over de werkweek op een zorgboerderij.

Door de jaren heen heb ik mij het vak van filmen en editen eigen gemaakt. Ik liep stage bij meerdere televisieomroepen in de stad en provincie Groningen, nam deel aan verschillende filmprojecten en in 2013 werd ik gevraagd voor cameravoering op een filmset in Groningen. Ook tijdens mijn studie Kunsten, Cultuur en Media aan de RUG ben ik altijd video’s blijven maken. Na het behalen van mijn master met als specialisatie Film and Contemporary Audiovisual Media in 2019 heb ik CINEbeeld opgericht. In mijn video’s probeer ik de eenvoud en de schoonheid van het leven op artistieke wijze weer te geven.

Naast mijn werk als videograaf ben ik voor verschillende culturele verenigingen en zzp‘ers projectmatig actief als online marketeer.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Instagram of Facebook.